logo

kurumsal hosting
06 Nisan 2013

Karın Dolması tarifi

Malzemeler: 1 kilo işkembe 300 gram kıyma ½ kilo soğan ½ kilo pirinç 1 bağ maydanoz 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber ½ bardak sıvı yağ Yapılışı: Yarım kilo soğan ince ince kıyılır. Yarım kilo da pirinç yıkanarak suyu süzülür. Kıyma ve soğanlar bir kapta buluşurken üzerlerine 1 bağ maydanoz doğranır. 1 tatlı kaşığı pul biber ekilen karışıma pirinç eklenir. Karabiber ve kimyon da eklenen iç harç yoğurulur. Kare kare kesilen işkembe parçalarının üzerine yoğrulan harçtan koyularak kenarları düzgünce dikilir. Pişmeye hazır hale gelen dolmalar su ve 1 tatlı kaşığı biber salçası koyulan düdüklü tencerede iyice haşlanır. Pişen dolmalar yan yana fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılan fırına atılarak kızartılır. Karın Dolması sunuma hazırdır.

Kaynak: haber7.com
Share
775 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+4 = ?
dedektiflik dedektif istanbul escorts istanbul escort istanbul escort bayan webmaster forum adult forum beylikduzu escort ankara escort ankara travesti istanbul travesti görükle escort elazığ escort bayan kayseri escort istanbul escort beylikdüzü escort gaziantep escort antalya escort eskişehir escort bursa escort tuzla escort gaziantep escort istanbul escort eskisehir escort sakarya escort bursa escort eskisehir escort escort bursa kocaeli bayan